Φραγκίσκος Βαμβακάρης

Fragiskos

Φραγκίσκος Βαμβακάρης

Contacts

2310 261300-1

ΣΠΟΥΔΕΣ

O Φραγκίσκος Βαμβακάρης γεννήθηκε στην Θεσσαλονίκη το 1995 και φοίτησε στα εκπαιδευτήρια «Απόστολος Παύλος» Θεσσαλονίκης. Αποφοίτησε από το Τμήμα Νομικής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης το έτος 2017. Πραγματοποιεί μεταπτυχιακές σπουδές στο διατμηματικό μεταπτυχιακό πρόγραμμα της Ιατρικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης με τίτλο «Σύγχρονες Ιατρικές Πράξεις: Νομοθετική Ρύθμιση και Βιοηθική Διάσταση», με αντικείμενο το Ιατρικό Δίκαιο.

 

ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ

Ο Φραγκίσκος Δ. Βαμβακάρης είναι δικηγόρος παρ’ Πρωτοδίκαις, μέλος του Δικηγορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης από το έτος 2019. Έχει λάβει πιστοποίηση Υπεύθυνου Προστασίας Δεδομένων (Data Protection Officer) και είναι επίσης συνεργάτης της εταιρείας GDPRteam (Athens-Thessaloniki), η οποία δραστηριοποιείται στην παροχή υπηρεσιών για την προστασία προσωπικών δεδομένων και εναρμόνισης με τον νέο Κανονισμό της Ε.Ε., με έμφαση στα προσωπικά δεδομένα υγείας. Ασχολείται εν γένει με το ποινικό, το εμπράγματο και το κληρονομικό δίκαιο.

Aπό τον Οκτώβριο του 2019 διατελεί Αναπληρωτής Γενικός Γραμματέας του Διοικητικού Συμβουλίου των Εθνικών Αθλητικών Κέντρων Θεσσαλονίκης

 

ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ

Έχει δημοσιεύσει μελέτες και σχολιασμούς δικαστικών αποφάσεων, με επίκεντρο το Ιατρικό (ποινικό-αστικό-εταιρικό) Δίκαιο, στο νομικό τύπο και έχει παρακολουθήσει πλειάδα σεμιναρίων σχετικά με το ανωτέρω αντικείμενο.

 

ΓΛΩΣΣΕΣ

Γνωρίζει άριστα την αγγλική και έχει επαρκείς γνώσεις στην γερμανική γλώσσα.